Klantenservice Automatisering Nederland

Instap

Dit instrument wordt veel ingezet bij klantcontact om informatie snel en laagdrempelig bij de medewerkers te krijgen. Het wordt vnl. gebruikt voor werkinstructies, trainingen en sales scripts.

Stap voor stap naar de juiste informatie. We bouwen de klantreis in op level 3, om het vervolgens naar om te zetten naar een klikbaar script met level 4 instructies. Het is ook mogelijk dit aan uw website toe te voegen.

Het gaat bij de online toepassing, vooral om het 'binnen enkele klikken bij de juiste informatie te komen'. Daarom is het ook uitermate geschikt voor service vragen en online verkoop. De conversie neemt gem. met 10% toe en de NPS zelfs met 15 á 20 punten.

Working Cafe
 

Basis

Dit is per definitie een foutloze klantreis en ook zeer betrouwbaar. Je klikt je als medewerker of klant als het ware een weg naar de oplossing. Met aan de basis een doeltreffende vraag en antwoord structuur.

Deze vorm stelt de gebruiker in staat om op een zeer overzichtelijke manier, door een veelheid van informatie de juiste weg te vinden, De kunst is in zo min mogelijk stappen (max. 5) naar het goede antwoord te komen: essentieel voor het succes.

Dit is binnen elke gewenste omgeving te implementeren en vangt tot wel 90% van de eerstelijnsvragen af. Voor de overige 10% is het belangrijk dat de klant direct een vervolg krijgt. Dit modelleren wij uiteraard mee, want de klant moeten laten bellen omdat het niet is gelukt, is nooit een oplossing.

Call Center Headset
 

Dynamisch

Terwijl je op de bank ligt, merk je dat de batterij van je mobieltje alweer leeg is. Hoe komt dat toch!? Je stelt je vraag via Whatsapp en wordt vanaf dat moment volledig ontzorgd. 

Zonder dat de klant het doorheeft, wordt de triage voortgezet op elk gewenst platform of medium, zelfs voice! Elke vraag kent een antwoord, ook wanneer het betekent dat menselijke interventie nodig is. Dit is echt een klantreis die het verschil maakt voor de klantbeleving. Kundig begeleid en toch zelf tot de oplossing komen.

 

Door een combinatie van de structuuropbouw vanuit lean(sixsigma) en de flexibiliteit van interactieve chatbots op elk gewenst medium, kan de hele serviceketen succesvol gemodelleerd worden. En dat lukt zeer zichtbaar niet iedereen, En dat is jammer, want een goed conversatieontwerp is goud waard voor u en de klant.

Clicking on a Tablet
 

Mobiel

deklant.com kent een achtergrond van meer dan 15 jaar van continu verbeteren binnen vnl. de telecomsector en customer care. Het is vanuit die interesse dat we op zoek zijn gegaan naar een totaaloplossing om klanten te ontzorgen.

En dat hebben wij gevonden in de oplossing van mce Systems. Vanaf het moment van aankoop wordt de klant geholpen met de 'aan en gaan principes', zoals AVG proof datatransfers. Ook tijdens de lifecycle wordt de klant ondersteund met de klantapp. Hiermee is het ook mogelijk bijvoorbeeld actief upsell momementen te triggeren op het moment dat de klantbehoefte er is.

Veel van de end-of-life events gebeuren buiten het zicht van de provider. Met de white label app kun je echter die momenten vangen en er actief op acteren.  Zo kun je een trading aanbod laten doen bij een defect. En met de diagnostic tool kun je een gegarandeerd verkoopaanbod doen: sluit de deal en haal het oude toestel terug: maak de cirkel rond.

Concert Clip
 
Enjoying the Nature
bste chatbot

BETER

Vanuit een achtergrond met o.a. leansixsigma, ademen wij customer excellence. Wij zien de kortste paden en slimste oplossingen. Wij doen het structureel beter.

FTE besparen

EFFIECIENTER

Wij bouwen de vertaling van complexe  processen naar sterke conversaties. Altijd het juiste antwoord voor klant & medewerker, snel, foutloos en 24/7.

Werkinstructies

KOSTEN

Een chatbot zal de mens niet snel vervangen, maar complementeren wel. En strategisch ingezet, helpt het besparen op FTE met een hogere NPS.

Expert chatbot

OMGEVING

Een goed ontworpen service journey helpt retouren en andere logistieke bewegingen reduceren. Minder busjes in de straat en de klant is goed en direct geholpen.

 
Inside the Subway Station

WERKWIJZE

 

contact

vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden

Tot snel!